Data: 2014-12-23 22:58:31
Temat: Re: Majonez domowy z żółtkiem na twardo
Od: Trefniś <t...@m...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu .12.2014 o 22:19 czeremcha <1...@g...com> pisze:
> W dniu wtorek, 23 grudnia 2014 21:20:16 UTC+1 użytkownik Trefniś napisał:
>
>> Cytuję moje słowa, które wywołały atak:
>> "Zastanawiam się, jak żółtko na twardo może polepszyć smak majonezu?
>> Oczywiście każdy ma swoje gusta, ale surowe żółtko jest znacznie
>> smaczniejsze od tego na twardo!"
>
> No właśnie...
>
> A ja bym na twoim miejscu napisała" Każdy ma swoje gusta, ale _moim
> zdaniem_ surowe żółtko jest smaczniejsze".
>
> Jest różnica? Jest...
W sumie to już jest mieszanie majonezu z tego tematu, ale...
Ja ciągle widzę tu setki lat doświadczeń wielu kultur, gdzie żółtko
występuje w formie surowej, a jeśli jest podgrzewane (np. dla
zagęszczenia) - to zawsze z dbałością o odpowiednią temperaturę. Bo albo
się zwarzy, albo nabierze smaku jajecznicy.
Nawet jeśli, to moje powyższe jest mniejszym przewinieniem niż "nie umiesz
myśleć".
--
Trefniś
|