Data: 2014-12-23 22:29:15
Temat: Re: Majonez domowy z żółtkiem na twardo
Od: Jarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Trefniś pisze:
>> Czasem warto się czegoś nowego dowiedzieć, tzn czegoś, o czym się
>> nie wiedziało, a jest powszechnie znane - że majonez jest lepszy
>> z gotowanym żółtkiem dodanym PO ukręceniu z surowych :-)
>
> Ale tu naciskam na zastosowanie kolejnych składników, coby
> rzeczywiście wyszedł holenderski!
Co sobie będziemy żałować, dlaczego mamy poprzestawać na samym żółtku?
Majonez z całym jajkiem, gotowanym na twardo, też jest dobry! A jeśli
dodać do tego groszek zielony, taki z puszki, to już mamy potrawę
klasyczną. Jakże prostą, a ile radości dającą, gdy człek głodny, a czasu
na nic innego nie ma.
Jarek
--
It was many many years ago | It said: I have no mother
They was very fine | I have no faher, too
It was early one morning | I have no sister
When the Jajco Holenderskie was born | So what I'm going to do
|