Data: 2018-05-31 21:35:10
Temat: Re: Margaryny antycholesterolowe
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Stokrotka <o...@i...pl> wrote:
>
>
>> Ludzie zawsze jedli mięso, ale do pewnego czasu nie bardzo mieli okazję do
>> łączenia go z węglowodanami. Po prostu mieli do dyspozycji albo to, albo
>> to
>> - OSOBNO. Miażdżyca występuje masowo dopiero odkąd węglowodany stały się
>> łatwo dostępne i są powszechnie spożywane w nadmiarze przy zachowaniu
>> dotychczasowego spożycia mięsa. Miażdżyca to efekt diety
>> wysokowęglowodanowej, która w połączeniu z dietą mięsną daje takie skutki.
>> Więc wg mnie zakaz jedzenia mięsa (czyli też tłuszczu zwierz.) to głupie
>> zalecenie. Lepiej całkowicie odstawić węgle - żeby nie zachodziło ich
>> łączenie z tłuszczem zwierzęcym.
>>
>
> Nie, miażdżyca to skutki niejednego zarazka.
>
?
--
XL
|