Data: 2010-02-22 10:29:02
Temat: Re: Mięso
Od: JaMyszka <f...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 21 Lut, 12:50, "KKrzych" wrote:
> [...]
> Polecam kurczaka w sosie słodko kwaśnym. Pychotka, jadłem z ryżem, z
> makaronem. Robi się go nawet szybciej niż w przepisie
> i jest b. prosty, ja też z początkujących:http://www.ugotujka.pl/index.php/mies
o/drob/124-kurczak-w-sosie-slodk...
Nie czepiam się, ale skąd się bierze w tej potrawie smak kwaśny?
A na zdjęciu ujawnione są jakieś zielone "marchewki".
A tak w ogóle, to moją zasadą jest to, że jak daję smaczne produkty,
to nie może wyjść niesmaczna potrawa. I, prawie zawsze, uruchamiam
swoją kreatywność przy gotowaniu.
Np. ostatnio zmodyfikowałam przepis, który dostałam na mortadelę.
Zamiast niej podsmażyłam z cebulą kostki podwawelskiej, dodałam pół
słoiczka przecieru pomidorowego, przyprawy i całość zalałam ok. litrem
wody. Do tego wrzuciłam pół paczki _surowego_ makaronu, typu rurki/
muszelki, i dusiłam na wolnym ogniu aż do uzyskania "zjadliwości"
makaronu (ok. 20 min.). Oczywiście, od czasu do czasu mieszałam i
reagowałam na "wodę" w potrawie (dolewałam w miarę potrzeby). W ten
sposób, miałyśmy posiłek na dwa dni.
Myślę, że miast kiełbasy, spokojnie można podsmażyć (odpowiednio
dłużej) każde mięso (kostki lub mielone').
--
Pozdrawiam :)
JM
http://www.bykom-stop.avx.pl/index.html
Bezpieczny wolontariat (Nobel?): http://zwijaj.pl/
|