Data: 2010-02-22 11:23:51
Temat: Re: Mięso
Od: "Prawusek" <p...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"JaMyszka" <f...@g...com> wrote in message
news:a16a6913-878d-4eb6-af3d-6e97293a3b24@f29g2000yq
a.googlegroups.com...
Myślę, że kiszą w kadziach rozlewając do sprzedaży. Ja kiszę w workach
polietylenowych i w takichże bańkach HDPV 30 i 55 litrowych i dopiero w nich
mam pełnię smaku ogórków, a i kapusty - zapewniam całkowite odcięcie od
dostępu powietrza i bakterii octowych, które są tlenowcami. Dzięki zmianie
technologii praktycznie nie mam strat - w drewnianej beczce mimo czystości
rosła mi pleśń i musiłem często zmywać, a to powodowało straty. Uciekaliśmy
z beczki do wecków zaraz po zakiszeniu kapusty i to pozwalało miec nawet na
drugi rok smaczną kiszonkę - co się często przydawało.
http://www.opakowania.alitom.pl/op_ban.html
Bańki 5/02 i 5/04 z otworem ~16cm z pokrywką z uszczelką i dodatkową
zakrętką. Posyłałem też dzieciom do Londynu...
|