Data: 2010-06-30 14:28:05
Temat: Re: Miod
Od: "Panslavista" <p...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
news:21glrva2gwrs.gn4kn1op1w8l$.dlg@40tude.net...
> Dnia Wed, 30 Jun 2010 12:42:46 +0200, Panslavista napisał(a):
>
>> "Bbjk" <b...@q...pl> wrote in message
>> news:i0f6oq$39d$3@inews.gazeta.pl...
>>> Kasia pisze:
>>>> Co oni robia ze miod nie cukrzeje?
>>>> Podgrzewaja go niszczac wszystko co dobre w miodzie i pozostaje tylko
>>>> cukier w plynie?
>>>
>>> Jacy "oni"?
>>> U nas nie ma problemów z miodem, scukrza się, aż miło.
>>> --
>>> Bbjk
>>
>> Nie scukrza się naturalny miód wtedy, gdy jest za wcześnie pobrany z ula
>> i
>> robotnice nie zdążyły go odparować.
>
> Prawda.
> Tyle że miód w sklepie mało już ma wspólnego z naturalnym.
Pszczoły podkarmiane syropem cukrowym, albo jeszcze z syropami ziołowymi.
Nie wolno producentom stosować w nazwie słowa "miód".
|