Data: 2010-06-30 22:30:19
Temat: Re: Miod
Od: "Dariusz K. Ładziak" <d...@n...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Panslavista napisał:
> "Ikselka"<i...@g...pl> wrote in message
> news:21glrva2gwrs.gn4kn1op1w8l$.dlg@40tude.net...
>> Dnia Wed, 30 Jun 2010 12:42:46 +0200, Panslavista napisał(a):
>>
>>> "Bbjk"<b...@q...pl> wrote in message
>>> news:i0f6oq$39d$3@inews.gazeta.pl...
>>>> Kasia pisze:
>>>>> Co oni robia ze miod nie cukrzeje?
>>>>> Podgrzewaja go niszczac wszystko co dobre w miodzie i pozostaje tylko
>>>>> cukier w plynie?
>>>>
>>>> Jacy "oni"?
>>>> U nas nie ma problemów z miodem, scukrza się, aż miło.
>>>> --
>>>> Bbjk
>>>
>>> Nie scukrza się naturalny miód wtedy, gdy jest za wcześnie pobrany z ula
>>> i
>>> robotnice nie zdążyły go odparować.
>>
>> Prawda.
>> Tyle że miód w sklepie mało już ma wspólnego z naturalnym.
>
> Pszczoły podkarmiane syropem cukrowym, albo jeszcze z syropami ziołowymi.
> Nie wolno producentom stosować w nazwie słowa "miód".
Policję pszczelarską na kształt tej w średniowieczu działającej trzeba
by wprowadzić - przypominam, w średniowieczu niszczenie barci ale i
fałszowanie miodu było karane na gardle!
--
Darek
|