Data: 2009-04-02 23:02:11
Temat: Re: Mrożona ryba
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Thu, 2 Apr 2009 17:47:57 +0200, J23 napisał(a):
> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
> news:1nww7yr6tflqm$.rakdqvs910gn.dlg@40tude.net...
>> Dnia Thu, 2 Apr 2009 07:28:12 -0700 (PDT), u...@t...pl napisał(a):
>>
>>> Witam wszystkich
>>> Mam takie pytanie - jak przygotować mrożoną rybę (filety)? Gdy ją
>>> najpierw rozmrażam, to wtedy cała pływa w wodzie i się rozlatuje.
>>
>> Rybę rozmrozić (ja rozmrażam w misce z wodą) , MOCNO odcisnąć trzymając
>> między dłońmi. Jeśli chcesz panierować - w mące, jaju i bułce kolejno. I
>> wkąłdaj na dobrze rozgrzany tłuszcz, żeby od razu skwierczało.
>>
>
> Czasami mimo dokładnego zastosowania się do powyższej
> metody ryba i tak może się rozłazić. Ja już pare razy natknąłem
> się na takie filety z mintaja że rozlatywały się przy przewracaniu
> a z patelni trzeba było zgarnywać.
Hmmm, to musiały być rozmrożone i zamrozone powtórnie chyba - oczywiście w
sklepie.
|