Data: 2021-01-30 18:02:55
Temat: Re: Najmodniejsze sałatki warstwowe
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 30.01.2021 o 10:04, dwa cepeliny pisze:
> Wielu ludzi je obecnie oczami. To prowadzi często do śmiesznych nieporozumień przy
podawaniu potraw takich jak na przykład wybuch małego meteorytu tunguskiego albo
tsumani na talerzu tak jakby ktoś rozrzucił kolorowe bierki. Do tego dochodzą
konstrukcje 3D wielopiętrowe skośno - poziome z marchewki pociętych w słupki
buraczków i mlecza z trawnika.
> Nie mówię już o mieszaniu smaków których wg mnie nie powinno się mieszać ale to
nie oczami....
>
> Ja na przykład jestem z tych którzy jedzą ustami. Czyli sznycel leży poziomo obok
ziemniaczków i surówki.
> Żurekjest podany bez zbędnych dodatków tak jak kiedyś.
>
> Przyznaję że żyłem już w różnych bańkach kulturowo - informacyjnych ale takiej
przeraźliwej pustki jak teraz nigdy bym nie wymyslij.
Hm, nie rozumiem, dlaczego dbałość o ładny wygląd potraw miałby
wskazywać na fakt istnienia "przeraźliwej pustki". Jak wiadomo, zmysł
wzroku bardzo wpływa na odbieranie innych bodźców, także smakowych.
Gorzej, jeśli z ładnym wyglądem nie idzie w parze dobry smak - z tym się
zgodzę.
No i abstrahuję zupełnie od tego, że początkowy post to chamski spam.
Ewa
|