Data: 2012-09-21 19:50:03
Temat: Re: No, to co u Was dzisiaj na stole?
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Fri, 21 Sep 2012 21:40:22 +0200, medea napisał(a):
> W dniu 2012-09-21 21:11, Ikselka pisze:
>> Przepis 1: 1. Pół kilo twarogu, w zamkniętym naczyniu postawić w
>> ciepłym miejscu, na kilkanaście godzin. 2. Jak znacznie się od niego
>> wydzielać charakterystyczny zapach (sera pleśniowego) wyjąć 3.
>> Następnie ser smażyć na łyżce rozgrzanego masła kilka minut aż
>> powstanie jednolita masa. 4. Wbić jajko, roztrzepać, doprawić kminkiem
>> (lub koperkiem, szczypiorkiem), solą i pieprzem.
>
> No proszę, nawet "hauskyjza" będzie miała gdzieś ok. 90% zawartości sera
> w serze. 3333-)
>
> Ewa
Twoje "sery" mają odwrotnie - 10 procent...
--
XL
|