Data: 2016-03-05 20:05:34
Temat: Re: Normy ważenia/pakowania w handlu detalicznym
Od: "Pszemol" <P...@P...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Jarosław Sokołowski" <j...@l...waw.pl> wrote in message
news:slrnndm6pc.84f.jaros@falcon.lasek.waw.pl...
> Pan Pszemol napisał:
>
>>>>> Teraz aż tak tłustych wędlin się nie widuje, pod tym względem
>>>>> nastąpiła duża poprawa.
>>>> Tak. Cały tłuszcz z otoczki został wprasowany w "szyneczkę".
>>> Wciąż jednak dostępne są takie, których nikt nie prasowł, wszystko
>>> widać z osobna, można wręcz świńską anatomię studiować.
>> Raczej część tej anatomii, bo skóry i tłuszcz podskórny odkroili już...
>
> Są też wędzone razem z kością i ze skórą, bez okrajania czegokolwiek.
> I również nie ma tam nadmiaru tłuszczu, jaki to nadmiar być może się
> niektórym marzy.
Dodałeś NADMIAR już całkiem od siebie, prawda?
Bo ja mówiłem o tłuszczu a nie jego NADMIARZE :-)
|