Data: 2016-03-05 21:19:58
Temat: Re: Normy ważenia/pakowania w handlu detalicznym
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sat, 5 Mar 2016 13:35:44 -0600, Pszemol napisał(a):
> "Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
> news:1d9luvgmbwiyx$.11n8g3u73lswd$.dlg@40tude.net...
>> Dnia Sat, 05 Mar 2016 19:17:02 +0100, Qrczak napisał(a):
>>
>>> Dnia 2016-03-05 16:18, obywatel Jarosław Sokołowski uprzejmie donosi:
>>>> Pan Pszemol napisał:
>>>>
>>>>> Które to wędliny mają tylko kilka procen mięsa?
>>>>> I czy napewno jednakowo rozumiemy termin mięso?
>>>>> Moze chodzi o salcesony?
>>>>> Tu nie byłbym zdziwiony gdyby było tylko kilka %.
>>>>
>>>> Nie nie chodzi o salcesony (na te też mnie ktoś kiedyś w dzieciństwie
>>>> próbował namówić -- bezskutecznie).
>>>
>>> Salceson, a ozorkowy zwłaszcza, ale prawdziwy (nie za 9,99) - pysznota.
>>>
>>>> MOM można rozumieć jakoi mięso,
>>>> bo przecież skrót wykłada się jako "mięso oddzielane mechanicznie".
>>
>>
>> Czy wiesz, jak to się "mechanicznie" robi? Lepiej, żebyś nie wiedział...
>
> Czemu nie? https://pl.wikipedia.org/wiki/Mi%C4%99so_oddzielane_
mechanicznie
No więc czyż nie lepiej, żebyś nie wiedział?
|