Data: 2016-03-05 21:30:28
Temat: Re: Normy ważenia/pakowania w handlu detalicznym
Od: "Pszemol" <P...@P...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
news:r1qm1iejkzjj.ium1r2jstv6c.dlg@40tude.net...
> Dnia Sat, 5 Mar 2016 13:35:44 -0600, Pszemol napisał(a):
>
>> "Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
>> news:1d9luvgmbwiyx$.11n8g3u73lswd$.dlg@40tude.net...
>>> Dnia Sat, 05 Mar 2016 19:17:02 +0100, Qrczak napisał(a):
>>>
>>>> Dnia 2016-03-05 16:18, obywatel Jarosław Sokołowski uprzejmie donosi:
>>>>> Pan Pszemol napisał:
>>>>>
>>>>>> Które to wędliny mają tylko kilka procen mięsa?
>>>>>> I czy napewno jednakowo rozumiemy termin mięso?
>>>>>> Moze chodzi o salcesony?
>>>>>> Tu nie byłbym zdziwiony gdyby było tylko kilka %.
>>>>>
>>>>> Nie nie chodzi o salcesony (na te też mnie ktoś kiedyś w dzieciństwie
>>>>> próbował namówić -- bezskutecznie).
>>>>
>>>> Salceson, a ozorkowy zwłaszcza, ale prawdziwy (nie za 9,99) - pysznota.
>>>>
>>>>> MOM można rozumieć jakoi mięso,
>>>>> bo przecież skrót wykłada się jako "mięso oddzielane mechanicznie".
>>>
>>>
>>> Czy wiesz, jak to się "mechanicznie" robi? Lepiej, żebyś nie wiedział...
>>
>> Czemu nie?
>> https://pl.wikipedia.org/wiki/Mi%C4%99so_oddzielane_
mechanicznie
>
> No więc czyż nie lepiej, żebyś nie wiedział?
Ja lubię wiedzieć, wiedza mi nie przeszkadza.
|