Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Oby Wam smacznie zawsze było! Re: Oby Wam smacznie zawsze było!

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Oby Wam smacznie zawsze było!

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.interia.pl!not-for-mail
From: Trefniś <t...@m...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Oby Wam smacznie zawsze było!
Date: Mon, 09 Mar 2015 11:08:55 +0100
Organization: private
Lines: 59
Message-ID: <o...@t...home>
References: <o...@t...home>
<54fc315a$0$2171$65785112@news.neostrada.pl>
<54fcc4a4$0$26812$65785112@news.neostrada.pl>
NNTP-Posting-Host: dynamic-78-8-158-94.ssp.dialog.net.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2; format=flowed; delsp=yes
Content-Transfer-Encoding: Quoted-Printable
X-Trace: usenet.news.interia.pl 1425895748 19507 78.8.158.94 (9 Mar 2015 10:09:08
GMT)
X-Complaints-To: u...@f...interia.pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 9 Mar 2015 10:09:08 +0000 (UTC)
User-Agent: Opera Mail/1.0 (Win32)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:363201
Ukryj nagłówki

W dniu .03.2015 o 22:52 FEniks <x...@p...fm> pisze:

> W dniu 2015-03-08 o 12:24, FEniks pisze:
>>
>> A ja poproszę jako załącznik przepis na pyszny deser
>
> I nic, żadnego załącznika? A obawiałam się, że się zasłodzę...

Zostałem zaanektowany, w końcu 8 marca zobowiązuje. Stąd nawet nie
spojrzałem na grupę.

Ale za to coś zabawnego z moich wyczynów kuchennych tego dnia.

Obiecałem babkę piaskową, zatem rano wziąłem się do roboty.

Przepis dość standardowy, ale zamiast uparcie lansowanych margaryn - olej
rzepakowy.
W takiej babce swoisty smak praktycznie niewyczuwalny.

Standardowy początek - żółtka rozcieram z cukrem pudrem ...
Następnie dodaję powoli olej...
Zaczyna robić się majonez :)
Majonez na słodko - jednak to do mnie nie przemawia.
:)

Oczywiście szybka zmiana kolejności dodawania składników ratuje sytuację -
choć chyba ten majonez nie zepsułby efektu końcowego. Ale nie miałem
ochoty na eksperymenty.

Przy okazji mała porada.

Fabryczny cukier puder bardzo często zawiera antyzbrylacze. Niestety,
niektóre z nich są wyczuwalne w smaku.
Dlatego ja zawsze cukier puder przygotowuję z cukru krystalicznego, mielę
w młynku do kawy.
Zakładam, że on nie zawiera antyzbrylaczy. A przynajmniej ich nie czuję.
Mam taki postradziecki młynek, ale wiem, że niektóre potrafią się
"zatrzeć". Dlatego trzeba uważać.


--
Trefniś

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
09.03 FEniks
09.03 Ikselka
09.03 wolim
09.03 FEniks
09.03 wolim
09.03 Trefniś
09.03 Trefniś
09.03 Jarosław Sokołowski
09.03 Trefniś
09.03 Ikselka
09.03 FEniks
09.03 Trefniś
09.03 Qrczak
09.03 Trefniś
09.03 Pszemol
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?