Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Oby Wam smacznie zawsze było! Re: Oby Wam smacznie zawsze było!

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Oby Wam smacznie zawsze było!

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.pionier.net.pl!goblin1!goblin.
stu.neva.ru!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-01.news.neostrada.pl!unt-spo-a-01.new
s.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
Date: Mon, 09 Mar 2015 12:11:05 +0100
From: FEniks <x...@p...fm>
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:31.0) Gecko/20100101 Thunderbird/31.5.0
MIME-Version: 1.0
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Oby Wam smacznie zawsze było!
References: <o...@t...home>
<54fc315a$0$2171$65785112@news.neostrada.pl>
<54fcc4a4$0$26812$65785112@news.neostrada.pl>
<o...@t...home>
In-Reply-To: <o...@t...home>
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Lines: 27
Message-ID: <54fd7fc9$0$2193$65785112@news.neostrada.pl>
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 83.26.121.137
X-Trace: 1425899465 unt-rea-a-01.news.neostrada.pl 2193 83.26.121.137:1204
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:363202
Ukryj nagłówki

W dniu 2015-03-09 o 11:08, Trefniś pisze:
>
> Standardowy początek - żółtka rozcieram z cukrem pudrem ...
> Następnie dodaję powoli olej...
> Zaczyna robić się majonez :)
> Majonez na słodko - jednak to do mnie nie przemawia.
> :)
>
> Oczywiście szybka zmiana kolejności dodawania składników ratuje
> sytuację - choć chyba ten majonez nie zepsułby efektu końcowego.

No właśnie, ciekawa jestem, czego tak się przestraszyłeś. Majonez w
babce to nie taka ekstrawagancja, to w końcu tylko olej zmiksowany z
żółtkami z dodatkiem soku z cytryny. Pamiętam w starych przepisach mojej
mamy była tzw. "babka majonezowa", którą mama czasem robiła. A i teraz
można znaleźć, proszę: http://www.ciasta.net/babka-majonezowa.php
Nie wiem, czemu akurat ten majonez ma być dodany, zamiast żółtek i oleju
osobno. Może po to, by oszczędzić sobie miksowania i uniknąć
ewentualnego "zwarzenia się" żółtek?


> Fabryczny cukier puder bardzo często zawiera antyzbrylacze. Niestety,
> niektóre z nich są wyczuwalne w smaku.

W którym konkretnie pudrze to wyczuwasz?

Ewa

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
09.03 Ikselka
09.03 wolim
09.03 FEniks
09.03 wolim
09.03 Trefniś
09.03 Trefniś
09.03 Jarosław Sokołowski
09.03 Trefniś
09.03 Ikselka
09.03 FEniks
09.03 Trefniś
09.03 Qrczak
09.03 Trefniś
09.03 Pszemol
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?