Data: 2015-03-06 23:20:25
Temat: Re: Odp: Jak ogórkowa, to tylko na kości
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Fri, 6 Mar 2015 21:46:49 +0100, @ napisał(a):
> Ja tam sie moze nie znam (do tego wniosku dochodze czytajac ten watek:)),
> ale np. pomidorowej, ogorkowej, brukselkowej, brokulowej, porowej,
> jarzynowej i pewnie jeszcze kilku innych, jakos sobie nie wyobrazam na
> wywarze miesnym. Po prostu mi nie smakuja.
Ponieważ musi do nich być odpowiednie mięso - akurat do nich najlepsza jest
cielęcina (ze wzgl. delikatny tłuszcz i aromat rosołu z niej), ale np
pomidorową robię na każdym mięsie - drób, kości chabowe i karczkowe
wieprzowe, wołowina (tzn na rosole wołowym). Nie wyobrażam sobie jej
"postnej". No niby jak?
--
XL
"Spójrzmy tylko na królestwo nasze, jedno z pierwszych w Europie, spójrzmy
na jego siły i środki obronne, na jego dostatki, bogactwa, na wszystko, co
ludziom jest potrzebne. Czegóż nam brakuje? Oto rządu silnego i ustalonego
ładu prawnego, a wtedy wszystko będziemy mieli i stać będziemy silni i
pewni siebie.
Jan Zamoyski, fragment przemówienia sejmowego z 1575.
|