Data: 2001-09-11 08:18:08
Temat: Re: Odp: chinszczyzna
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@p...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Waldemar Krzok <w...@z...fu-berlin.de> a écrit dans le message :
3...@z...fu-berlin.de...
> !
> >
> > Pokrojone w paseczki piersi z kurczaka psypac przyprawa chinska
(lagodna
> > lub ostra - co kto lubi) z Kotany (nie z Kamisa), polac olejem i niech
> > odpoczywa w pokoju 1 godzine w lodówce. Potem wrzucam na goracy olej i
dusic
> > do miekkosci (ok.10-15 min). Dodac mieszanke chinska z Horteksu
(mrozonka -
> > rózne skladniki w zaleznosci od producenta). Sa w niej grzybki Mung,
kielki
> > soi, pedy bambusa, papryka i inne. Dusze 5 min. Przyprawiam sola i
pieprzem
> > do smaku. Mozna podawac z ryzem na sypko.
> > Palce lizac.
>
>
> strasznie skomplikowane. Co to Kotan i Kamis?
> Aha, dlaczego ryż na sypko? Jak to pałeczkami jesz, to z głodu umrzesz
> ;-))
>
> Waldek
No i "10-15 minut" mnie martwi. Nie wyjda "kamyczki" z kurczaka ?
--
Niesz !
|