Data: 2001-09-11 08:05:15
Temat: Re: Odp: chinszczyzna
Od: Waldemar Krzok <w...@z...fu-berlin.de>
Pokaż wszystkie nagłówki
!
>
> Pokrojone w paseczki piersi z kurczaka psypac przyprawa chinska (lagodna
> lub ostra - co kto lubi) z Kotany (nie z Kamisa), polac olejem i niech
> odpoczywa w pokoju 1 godzine w lodówce. Potem wrzucam na goracy olej i dusic
> do miekkosci (ok.10-15 min). Dodac mieszanke chinska z Horteksu (mrozonka -
> rózne skladniki w zaleznosci od producenta). Sa w niej grzybki Mung, kielki
> soi, pedy bambusa, papryka i inne. Dusze 5 min. Przyprawiam sola i pieprzem
> do smaku. Mozna podawac z ryzem na sypko.
> Palce lizac.
strasznie skomplikowane. Co to Kotan i Kamis?
Aha, dlaczego ryż na sypko? Jak to pałeczkami jesz, to z głodu umrzesz
;-))
Waldek
|