Data: 2004-09-18 23:04:11
Temat: Re: Owoce pod zapiekanym koglem-moglem?
Od: Magdalena Bassett <m...@o...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Krysia Thompson wrote:
> On Sun, 19 Sep 2004 00:50:31 +0200, Tomasz Kałużny
> <t...@q...klub.chip.pl> wrote:
>
> >Użytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisał w
> >wiadomości news:g5slk0leefp8j04pa28c6fl5atcor5ccb5@4ax.com...
> >> Jak ciastowate to na wierzchu to pewnie biszkopt, jak nie to
> >> sufletowate. sprobuj i tak i tak
> >
> >Hmmmm... Biszkopt to nie byl na 100%. Zrobilem dzis dwie wersje -
> >clafoutis i suflet. Wyszlo zupelnie inaczej niz w knajpce :( Z
> >kogla-mogla zapewnie zrobilaby mi sie slodka jajecznica, wiec nie
> >podejme tej proby. A moze sie myle?
> >
A moze to byl mus waniliowy?
Kogiel mogiel polaczony z zelatyna (cukier waniliowy lub wanilia), do tego
domieszane albo ubite bialka albo ubita smietana, i juz. Po zastygnieciu
jest puszyste, ale nie ciasto.
Magdalena Bassett
|