Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.
atman.pl!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-02.news.neostrada.pl!unt-spo-b-01.news.n
eostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
From: Ikselka <i...@g...pl>
Subject: Re: Parowar - refleksje.
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Reply-To: i...@g...pl
References: <1ad9zjkqtz6ev$.1732ln81523xr.dlg@40tude.net>
<4f5a29f7$0$1259$65785112@news.neostrada.pl>
<1...@4...net>
<jjdtgr$84k$1@inews.gazeta.pl>
Date: Fri, 9 Mar 2012 23:02:47 +0100
Message-ID: <1eluxx5qz15q2$.1tvpx5c82kebt$.dlg@40tude.net>
Lines: 42
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 79.191.22.202
X-Trace: 1331330575 unt-rea-b-01.news.neostrada.pl 1218 79.191.22.202:50332
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:343463
Ukryj nagłówki
Dnia Fri, 9 Mar 2012 22:42:47 +0100, Szpilka napisał(a):
> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
> news:1i2p64px1j9jo.19h47d938z5jv.dlg@40tude.net...
>> Dnia Fri, 09 Mar 2012 17:04:06 +0100, krys napisał(a):
>>
>>> Ikselka wrote:
>>>
>>>> Ziemniaki - absolutne nieporozumienie, szkliste, zupełny brak
>>>> puszystości,
>>>
>>> No popatrz, a ja gotuję na parze, w zwykłym garze z wkładką i nie
>>> narzekam.
>>
>> Kroisz je drobno lub w plastry? - ja kroiłam w ćwiartki i porażka, mało że
>> mokre, to jeszcze niedogotowane w środku.
>
> Widocznie za duże kawałki.
> Ja kroję w kostkę, ni małą nidużą, taką jak do zupy.
> Wychodzą idealnie.
> Czas na wszystko ustawiam 20 min.
>
>
> Polecają kroić je w plastry, ale
>> spróbowałam takie cząstki gotować, bo myślałam, ze będą jak z parnika. MŚK
>> jadł takie "parnikowe" w skórkach kiedyś na wsi, w PGR, do dziś wspomina,
>> jakie pyszne. No ale te z parowara to nieporozumienie jakieś.
>
> Spróbuj drobniej pokroić.
>
No właśnie to nie to, na co liczyłam - chcialam MŚK całe ziemniaki parowane
w mundurkach zrobić, bo do dziś wspomina z czasów praktyki w PGR. A tu
cząstki nawet nieugotowane, więc te całe to już zupełnie niemożliwe.
Poniewaz jestem uparta, to jednak spróbuję - wsadzę jutro te całe na
godzinę :-)
--
XL a poza tym mam nadzieję na parowane warzywka do sałatki jarzynowej
tradycyjnej...
|