Data: 2007-04-10 16:23:46
Temat: Re: Pascha - chwalcie się - komu wyszła we właściwej konsystencji?
Od: "Madzik" <i...@w...WYTNIJ.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Fiona" <k...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:567f.00000046.461bacc2@newsgate.onet.pl...
> Witam po długiej nieobecnosci!
>
> W święta jadłam paschę - cud, miód i orzeszki.
> Jedyny mankament - była... półpłynna.
>
> Czy da się ja zrobić tak, żeby stężała?
> To jest tak pyszne, że muszę kiedyś sama zrobić.
>
> Podejrzenie padło na ser.
> Podobno taki gotowy, mielony, ma dużą zawartosc wody i stąd problem z
> tężeniem
> masy.
Nie wiele pomoge, ale też kiedyś mi się rozlazła, do tego stopnia, ze
łyżkami jedliśmy, a robiona według przepisu była :)
pyszna była i w takiej konsystencji, tylko ze w misce ją trzymaliśmy :D
Wtedy zrobiłam po raz pierwszy i ostatni :(
pozdrawiam
Magda
|