Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Pasternak - c.d. Re: Pasternak - c.d.

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Pasternak - c.d.

« poprzedni post następny post »
X-Received: by 10.31.180.205 with SMTP id d196mr3662209vkf.10.1517652919261; Sat, 03
Feb 2018 02:15:19 -0800 (PST)
X-Received: by 10.31.180.205 with SMTP id d196mr3662209vkf.10.1517652919261; Sat, 03
Feb 2018 02:15:19 -0800 (PST)
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!news.unit
0.net!peer03.am4!peer.am4.highwinds-media.com!peer01.iad!feed-me.highwinds-medi
a.com!news.highwinds-media.com!s47no6600427qta.0!news-out.google.com!e39ni2188q
tk.1!nntp.google.com!s47no6600426qta.0!postnews.google.com!glegroupsg2000goo.go
oglegroups.com!not-for-mail
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Date: Sat, 3 Feb 2018 02:15:18 -0800 (PST)
In-Reply-To: <5a757309$0$561$65785112@news.neostrada.pl>
Complaints-To: g...@g...com
Injection-Info: glegroupsg2000goo.googlegroups.com; posting-host=37.47.70.106;
posting-account=zM1RagoAAABTI00siSfGoyMwfAGqCgDP
NNTP-Posting-Host: 37.47.70.106
References: <c...@g...com>
<5a757309$0$561$65785112@news.neostrada.pl>
User-Agent: G2/1.0
MIME-Version: 1.0
Message-ID: <3...@g...com>
Subject: Re: Pasternak - c.d.
From: i...@g...pl
Injection-Date: Sat, 03 Feb 2018 10:15:19 +0000
Content-Type: text/plain; charset="UTF-8"
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
X-Received-Bytes: 2506
X-Received-Body-CRC: 1534462283
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:379900
Ukryj nagłówki

Pasternak NIE JEST bezsmakowy, to pietruszka przy nim jest bezsmakowa. Ta dzisiejsza
zwłaszcza, bo takie jej odmiany są w handlu - żeby była dorodna i bez smaku, to dużo
jej kupisz.
Pasternak bardzo łatwo odróżnić od pietruszki, bo ma ,,piętkę" z bardzo wyraźnym
ciemnym zagłębieniem wokół miejsca wyrastania naci, a u pietruszki to miejsce jest po
prostu wzniesione.

Przesmaczny jest ugotowany w parowarze - nie ciemnieje po ugotowaniu jak pietrucha,
delikatny i kremowy acz spoisty w konstystencji, smak słodki ze słonawą nutą (bardzo
dobry balans smakowy, nie wymaga soli), przyjemny aromat.
Gdzie tam ordynarnej pietruszce do niego! Pietruszki korzeniowej prakty

Dziś będę robić z takiego uparowanego (25-30 minut) i ostudzonego (musi stężeć)
pasternaku autorską zapiekankę - grube skośne plastry wymieszam ze zrumienionym
boczkiem, pieprzem i rozdrobnionym czosnkiem, zaleję kremówką z rozbełtanym w niej
jajkiem i dodanym startym manchego (manchego mojej produkcji, jasne, podobnie jak
boczek i pasternak), posypię wierzch serem takoż i 25 minut w gorącym piecu do
zrumienienia.
?

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
03.02 i...@g...pl
03.02 i...@g...pl
03.02 i...@g...pl
03.02 stefan
03.02 i...@g...pl
03.02 i...@g...pl
03.02 stefan
03.02 i...@g...pl
03.02 FEniks
03.02 Jarosław Sokołowski
04.02 Animka
04.02 Jarosław Sokołowski
04.02 Trybun
04.02 i...@g...pl
04.02 i...@g...pl
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?