Data: 2018-02-03 16:01:31
Temat: Re: Pasternak - c.d.
Od: stefan <s...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2018-02-02 o 19:01, i...@g...pl pisze:
> Nieustająco budzi mój zachwyt.
> Po pierwsze - przygotowany na parze jest szczegolnie smaczny, także jako łączny
zastępnik ziemniaków, selera i pietruszki w tradycyjnej sałatce jarzynowej czyni ją o
wiele(!!!) smaczniejszą i wyrafinowaną w smaku, tudzież mniej tuczącą.
> W ogole teraz warzywa do tej sałatki przygotowuję na parze - ekstra!
> Po drugie - taki uparowany jest przepyszny saute oraz jako składnik zapiekanek.
> Po trzecie - pyszna jest surówka z pasternaku z jabłkiem, rodzynkami i orzechami
włoskimi oraz śmietaną i majonezem.
> Po czwarte - puree ziemniaczano-pasternakowe.
> Po piąte - niesamowicie uszlachetnia smak i aromat rosołu.
>
> Generalnie wyparł z mojej kuchni korzeniową pietruszkę, która przy nim jest
pospolita i szara...
>
Popróbuj uprawy a potem konsumpcji głąbika krakowskiego. Poważnie, jest
takie niesłusznie zapomniane warzywo. gdy miałem malućką działeczkę na
początku lat 80-tych próbowałem uprawy różnych ciekawych roślinek...
Po spożyciu na surowo papryczki bronowickiej kolega wylądował na
pogotowiu. Z głową w wiaderku. Głupola tak suszyło że zamiast pić to
wsadził z impetem łeb do wiaderka.
A poza tym głąbiki kiszone są rrrrrrewelacyjne.
pozdr
Stefan
---
Ta wiadomość została sprawdzona na obecność wirusów przez oprogramowanie antywirusowe
Avast.
https://www.avast.com/antivirus
|