Data: 2018-02-03 17:16:14
Temat: Re: Pasternak - c.d.
Od: i...@g...pl
Pokaż wszystkie nagłówki
Ale CO było w tym wiaderku???
?
Na kapsaicynową ostrość pomaga tylko wypicie (i wypłukanie ust i gardła) około 5-10
łyżek oleju/oliwy/masła/smalcu (można obficie nasączyć nimi kęsy pieczywa, tak żeby
kapało - to jeśli ktoś ma kłopot ze spożyciem ich samych, choć w obliczu dostatecznie
silnych doznań ten kłopot raczej znika, he he).
Kapsaicyna najszybciej rozpuszcza się w tłuszczu.
A głąbki owszem, chodzą mi po głowie od paru lat. I salsefia oraz skorzonera -
smakołyki. Tyke, że bardziej wymagające co do gleby niż mogłabym im zapewnić :-(
Czy w smaku przypominają szparagi? Bo coś tak mi się kojarzą.
|