Data: 2006-06-22 06:03:10
Temat: Re: Pasteryzacja zakupionej kie"basy
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In article <e7db0v$o5t$1@atlantis.news.tpi.pl>,
"Panslavista" <p...@w...pl> wrote:
> "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> wrote in message
> news:wlalos-237D87.07370222062006@news.gazeta.pl...
> > In article <3627827416$20060621195913@ewcia.kloups>,
> > "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> wrote:
> >
> >
> >> > W warunkach domowych pastryzacja w ogóle raczej nie jest mo?liwa.
> >>
> >>
> >> Pasteryzacja jest podgrzaniem do 65° stopni, wydaje mi sie to mozliwe
> >> w warunkach domowych...
> >>
> >>
> >> Ewcia
> >
> > Pasteryzacja polega na krótkotrwa"ym podgrzaniu produktu w ca"ej jego
> > objeto?ci do temperatury powy?ej 65 stopni, ale na tyle niskiej, by nie
> > zmieniae jego w"asno?ci organoleptycznych. Spróbuj to pawid"owo wykonaae w
> > warunkach domowych.
> >
> > W"adys"aw
>
> W mikrofalówce.
Aha.
W?adys?aw
|