Data: 2006-06-22 11:27:38
Temat: Re: Pasteryzacja zakupionej kie"basy
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In article <e7bl44$gf1$1@news.lublin.pl>,
"Marek W." <U...@U...o.cUz.t.aU.UnosUpamU.UonUetU
.UplU>
wrote:
> U?ytkownik "Aretkka" <a...@p...onet.pl> napisa" w wiadomo?ci
> news:60f4.0000005a.44994477@newsgate.onet.pl...
> > >
> >
> >
> > >
> > > Zalaae smalcem - fantastyczny do chleba grochówki itp i w s"ojach
> > > pasteryzowaae.
> > >
> > >
> > Aaa! Ale os"onki nalezy zedrzeae, co? Martwie sie, bo "nie umiem" tego
> robiae.:-(
> > Areta
> >
> > --
> nic nie obdzierasz...zalewasz roztopionym smalcem i po sprawie..dobry do
> tego jest kamienny garnek bo wtedy sporo kie"basy sie miesci..;))
Jako teoretykowi ;-) wydaje mi si´, ˝e to fantastyczny sposób na
stworzenie Erodowiska do rozwoju beztlenowych bakterii jadu
kie?basianego.
A dobrze wysuszona lub uw´dzona kie?basa, co wiem z praktyki, wytrzyma
d?ugo sama z siebie.
W?adys?aw
|