Data: 2019-09-27 21:49:10
Temat: Re: Patelnia. Tak dla jaj
Od: Stefan <s...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2019-09-27 o 16:28, Animka pisze:
> W dniu 2019-09-27 o 07:53, Stefan pisze:
>
>>>> Przy podkarpackich drogach: kolczaki po 6-7 zł, podgrzybki (mało) po
>>>> 8-10, prawdziwki (zatrzęsienie, można do lasu z kosą) 10-15 zł
>>>> notowania z ubiegłej soboty niedzieli.
>>>
>>> Można tylko pozazdrościć :-)
>>>
>>>
>> Z uzbieranych przez siebie ze trzy kilo świeżych zamroziłem, a
>> ususzyłem jakies 1,20 kg ( w stanie suchym!!!). Same prawdziwki.
>
> Te, które zamroziłeś to najpierw umyłeś, czy włożyłeś do zamrażalnika
> nieumyte?
>
>
Obieram, czyszczę, lekko przecieram ściereczką, kroję i porcjuję do
torebek. Do mrożenia wybieram suche i naturalnie czyste, nigdy nie myłem
prawdziwków. Ot, taka zabawa. Do marynowania, solenia, kiszenia - tak,
po oczyszczeniu szybki prysznic.
pozdr
Stefan
|