Data: 2012-01-13 04:50:14
Temat: Re: Pekajace jaja
Od: "jerzy.n" <b...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "XL" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
news:19n6gly4xjdq6$.1kk6bakgqeimb$.dlg@40tude.net...
> Dnia Thu, 12 Jan 2012 20:54:14 +0100, jerzy.n napisał(a):
>
>> Jak w tytule , gotuje rano jajka na twardo na śniadanie i różnie
>> wychodzi,
>> czasami pękają a czasami nie, juz różnie próbowałem i te z lodówki
>> wieczorem wykładałem i tez pękały i o co tutaj chodzi ?
>
> Zbyt gwałtowne gotowanie.
> Jaja nie pierwszej świeżości.
> Albo co...
Jaja od "baby" ze wsi, są świeże na bank, jaja wyciągam wieczorem z lodówki
i rano gotuje, dodaje soli .Chyba ta teza ze słaba skorupka jest
najprawdziwsza .Ta pamięć mamy, z domu pamiętam ze jaja na twardo są uważane
za dobrze ugotowane jesli po wyciągnięciu z wody na łyżce natychmiast
wysychają.
|