Data: 2012-06-23 19:23:34
Temat: Re: Pektyna.
Od: "Stokrotka" <o...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Tak, taka współpraca jest niezbędna, bo np. wzmożona aktywność ślinianek
> jest właśnie odpowiedzią na zapachy i smaki.
> Ponowię - wielocukry nie mają słodkiego smaku, a jedynie efekty ich
> trawienia przez amylazę - czyli dwucukry i monocukry.
Upieram się pszy swoim: pewne mają słodki smak.
Dzieciak, nie obeznany z twą wiedzą, może bułeczkę ssać długo, bo wyczuwa
słodkawy smak. Nie jest skażony twą wiedzą, i nie jest skażony twym
pośpieszkiem nie pozwalającym ci wczuć się w smak pokarmu.
--
(tekst w nowej ortografi: ó->u, ch->h, rz->ż lub sz, -ii -> -i)
Ortografia to NAWYK, często nielogiczny, ktury ludzie ociężali umysłowo,
nażucają bezmyślnie następnym pokoleniom.
Na stronie http://ortografia.3-2-1.pl , w zakładce "inne"
nowa wersja 1.05 programu GdakMini (syntezator mowy).
|