Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Pieczeń duszona z pręgi. Re: Pieczeń duszona z pręgi.

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Pieczeń duszona z pręgi.

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!not-for-mail
From: "E." <e...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Pieczeń duszona z pręgi.
Date: Thu, 27 May 2010 14:25:07 +0200
Organization: Dzial Sieciowy ICM, Uniwersytet Warszawski
Lines: 29
Message-ID: <htlodm$pks$1@news.net.icm.edu.pl>
References: <8qw2oqzm4r05$.15p5181rc7vb6.dlg@40tude.net>
<4WVKn.6$eb3.4@newsfe27.ams2>
<3jxtq6fenjfh$.1bhfnycf1t1y1$.dlg@40tude.net> <htln49$5m4$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: chello084010197084.chello.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.net.icm.edu.pl 1274963190 26268 84.10.197.84 (27 May 2010 12:26:30 GMT)
X-Complaints-To: u...@n...net.icm.edu.pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 27 May 2010 12:26:30 +0000 (UTC)
User-Agent: Thunderbird 2.0.0.23 (X11/20090817)
In-Reply-To: <htln49$5m4$1@news.onet.pl>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:328183
Ukryj nagłówki

Barbara K. pisze:

> Ech, szczęściara z Ciebie. Ja jeszcze nie trafiłam do dobrą wołowinę, a
> tym bardziej młodą :-( Ale na ten temat dyskusja już była, więc
> pozostaje mi pogodzić się z losem...


W dużym mieście nie ma szans - kupuje się taką, jaką akurat mają w sklepie.
>
> Pozdrawiam
> Barbara, może jednak kiedyś zrobię jeszcze jedno podejście do wołowiny z
> tego właśnie przepisu...

Mi zawsze wychodzi:
kawał wołowiny zrazowej, pokroić na steki, rozbić tłuczkiem.
Obsypać przyprawami (jakie lubisz - ja wrzucam do młynka liście laurowe,
pieprz, ziele angielskie - zemleć na proszek, obsypać mięso).
w brytfance ukladać warstwami: na dół ciut oleju, potem warstwa mięsa,
warstwa cebuli pokrojonej w piórka i znów mieso, na wierzch cebula.
Podlewasz wodą lub bulionem tak do połowy.
Pakujesz pod przykryciem do piekarnika i dusisz ok. 1,5 do 2 godzin
zaglądając i przekładając mięso, by to z wierzchu nie wyschło.

Dobrze upieczona wołowica jest krucha tak, że rozpada się w ustach i
noża nie trzeba używać do jedzenia :)
Już kilka osób zrazonych do wołowiny z powodu podeszwy pozytywnie się
przekonalo do niej po takiej uczcie.

E.

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
27.05 Ikselka
27.05 Ikselka
27.05 Panslavista
27.05 Panslavista
27.05 Xena
28.05 Ikselka
28.05 Ikselka
28.05 Ikselka
28.05 Ikselka
28.05 Panslavista
28.05 Ikselka
28.05 Panslavista
28.05 Ikselka
28.05 Panslavista
28.05 Panslavista
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?
SZOK
Kara wiezienia.