Data: 2010-05-28 08:34:16
Temat: Re: Pieczeń duszona z pręgi.
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Thu, 27 May 2010 16:20:15 +0200, Panslavista napisał(a):
> Ikselka wrote:
>
>> Dnia Thu, 27 May 2010 14:10:10 +0200, Panslavista napisał(a):
>>
>>> Ikselka wrote:
>>>
>>>> Dziś.
>>>
>>> WOK
>>> Warzywka z patelni ryż z gulaszem z schabu, kawałka wołowiny i mięsz
>>> obranego z korpusu kuczawęckiego ugotowanego w warzywach jak na rosół
>>> (zupa pomidorowa), Na WOK - przyprawy - pięć smaków, czublica czerwoina i
>>> zielona.
>>>
>>> TANIO I SMACZNIE
>>> ZDROWO.
>>> I MOJE !!!
>>
>> Zupa pomidorowa z lanymi kluseczkami. Też moja, he he :-)
>> Reszta dziś będzie w mieście, o zgrozo!!!! - pójdziemy do Mc Donalds, bo
>> nam prąd raniutko wyłączyli, włączyli dopiero przed chwilą i kurczę, mięsa
>> nie miałam czym zemleć, a trza jechać już-już :-)
>>
>> PS. Czyżbym musiała pomyśleć o zakupie ręcznej małej maszynki do mięsa???
>> Tia... i tak oto przymusowo wraca człek do przeszłości. Ten młyn domowy do
>> mąki mi chodzi po głowie nadal ;-)
>
> I maszynka 32 - można ostrym nożykiem przemleć całą świnkę na kiełbasy bez
> zbytniego zmęczenia, z czasem można kupić motoreduktor do 1,5kW 100 - 120
> obrotów na min. Zrobić sprzęgło i mieć super maszynkę do przetworów za małe
> pieniądze.
Dzięki-dzięki, taką to ja mam, no, trochę mniejszą. Waży chyba z 4 kilo,
więc do zmielenia mięsa na 4 kotlety nie będę jej wyciągać. Służy do
mielenia mięsa na kiełbasy tylko. Pojemność korpusu to ma chyba na kilogram
mięsa na raz :-)
|