Data: 2011-03-21 07:57:03
Temat: Re: Pierogi - moze laickie, ale...
Od: "Misiek" <p...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "jedrus" <j...@w...btx.pl> napisał w wiadomości
news:ilv492$eft$1@mx1.internetia.pl...
>W dniu 2011-03-18 07:52, Misiek pisze:
> > A. jak robicie ciasto na pierogi? Spotkalem sie z roznymi przepisami,
> > jedne mowia zeby dawac jajko, inne ze nie, jeszcze inne zamiast wody
> > mowia o ... mleku.
>
> [...]
>
> W jakims serialu kulinarnym mowili, ze jezeli pierogi to tylko z ciasta
> wyrabianym na mleku. Zrobilem i ..... p o r a z k a. Zrobilem to
> eksperymentalnie a ze sie nie sprawdzilo wrocilem do starych babcinych
> metod.
> Szczypta soli, woda z czajnika ale nie wrzatek i stary smak pieroga wrocil
> po tym "mleczaku" ;)
>
>
Wczraj byl w TV program "wsciekle gary" prowadzony przez Adama Gesslera.
POkazywal jak robic ciasto do pierogow:
1. maka (uzywal z tego co pamietam wroclawskiej)
2. mleko
3. woda
4. maslo klarowane
NIe dawal jajka wogole...
|