Data: 2012-12-07 22:57:41
Temat: Re: Placki ziemniaczane - mrożenie masy?
Od: Qrczak <q...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 2012-12-07 23:54, obywatel Ikselka uprzejmie donosi:
> Dnia Fri, 07 Dec 2012 23:53:08 +0100, Qrczak napisał(a):
>> Dnia 2012-12-07 23:38, obywatel artustas uprzejmie donosi:
>>> Użytkownik "tomjas"<t...@W...onet.pl> napisał w wiadomości
>>> news:slrnkc4rbv.btv.tomjas@krusty.localdomain...
>>>> On Fri, 7 Dec 2012 23:16:21 +0100, Ikselka wrote:
>>>>> Dnia Fri, 7 Dec 2012 23:05:51 +0100, artustas napisał(a):
>>>>>
>>>>>> Zima to placków się zachciewa:).
>>>>>> Ale do rzeczy, tak sobie pomyślałem czy nie można zamrozić gotowej
>>>>>> masy na
>>>>>> placki. Robię je w sokowirówce, trochę z tym roboty, a tak na szybko
>>>>>> by było
>>>>>> z zamrażalnika.
>>>>>> Praktykował ktoś?, pytam bo mam zamiar spróbować.
>>>>>
>>>>> Surowe ziemniaki nie znoszą mrożenia. Tak sądzę, ponieważ nawet te
>>>>> nadmarznięte zamieniają się w breję oraz/albo przynajmniej zmieniają
>>>>> smak
>>>>> na słodkawy na skutek pewnych procesów.
>>>>>
>>>> Dokładnie - masa surowych kartofli nie nadaje się do mrożenia. Za to
>>>> można nasmażyć placków i je pomrozić. Potem wystarczy odgrzać np.
>>>> w piekarniku - dzięki temu pozbędą się trochę tego nadmiaru tłuszczu.
>>>
>>> Właśnie o to chodzi, aby mieć świeże prosto z patelni, bez mrożenia itd.
>>> o ten proces "technologiczny" mi chodzi:) .
>>
>> Kup placki w proszku.
>>
>> qr.a
>
> Niby taka rozumiata jesteś, a nie rozumiesz, ze miała być surowa masa.
Te z pudełka przed smażeniem też są masa surową.
qr.a
--
i w odróżnieniu od innych nieciemną masą są
|