Data: 2016-08-03 22:23:41
Temat: Re: Płatki ułatwiają życie :-)
Od: Animka <a...@t...wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2016-07-29 o 23:22, Ikselka pisze:
> Może spróbuję. I bez zadnych pomidorowych sosopodobnych papatuch! -
> ugotowane gołąbki podsmażam na patelni na tłuszczu z cebulką, dolewam kapkę
> wody, podduszam, po czym po odparowaniu nadmiaru płynu lekko karmelizuję
> pod przykrycieme, aby utworzył się złocisty sos, a wierzchnia warstwa
> kapusty lekko się zezłociła... Podaję nadkrojone głęboko, a do do środka
> nakładam tę złotą cebulkę wraz z sosikiem, który bosko nasącza i dosmacza
> nadzienie - ach...
Ja celulę mielę razem z mięsem. Nie dodaję jej póżniej. Gołąbki duszę w
garnku i potem ich nie podsmażam, chyba że chce 2 sztuki to podgotuję w
ich sosie w małym garnku.
--
animka
|