Data: 2016-04-01 17:47:04
Temat: Re: Pomysł na dorsza...
Od: Pszemol <P...@P...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Qrczak <q...@q...pl> wrote:
> Dnia 2016-04-01 15:37, obywatel Pszemol uprzejmie donosi:
>> Trybun<C...@j...ru> wrote:
>>> W dniu 2016-03-31 o 17:03, Stokrotka pisze:
>>>>
>>>>
>>>>> Chyba jednak nikt nie wymyślił "nic fajniejszego" niż panierka i
>>>>> patelnia dla ryby.
>>>>
>>>> Zdecydowanie się nie zgadzam. Jest ciężka.
>>>> Pieczona jest ok, albo zapiekana jak po gracku, tylko pracowita jest -
>>>> to wada.
>>>>
>>>
>>> Może i za ciężka, ale gdy weźmiemy pod uwagę same walory smakowe to
>>> chyba smażony (przyrumieniony) w panierce z mąki jest najbardziej
>>> wskazany. Do tego odpowiednie wino i ... niech się chowają te wszystkie
>>> szampany razem z kawiorem wzięte.
>>>
>>
>> Obtaczasz fileta tylko mąką czy czymś więcej?
>
> Ja (też?) tylko mąką.
Dzięki dobry człowieku :-)
Bo my to takie niekumate w kuchni ;-)
|