Data: 2016-04-01 19:10:45
Temat: Re: Pomysł na dorsza...
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Fri, 1 Apr 2016 14:35:05 +0200, Trybun napisał(a):
> W dniu 2016-03-31 o 17:03, Stokrotka pisze:
>>
>>
>>> Chyba jednak nikt nie wymyślił "nic fajniejszego" niż panierka i
>>> patelnia dla ryby.
>>
>> Zdecydowanie się nie zgadzam. Jest ciężka.
>> Pieczona jest ok, albo zapiekana jak po gracku, tylko pracowita jest -
>> to wada.
>>
>
> Może i za ciężka, ale gdy weźmiemy pod uwagę same walory smakowe to
> chyba smażony (przyrumieniony) w panierce z mąki jest najbardziej
> wskazany.
Tak robię - i to nawet bez jajka. To samo z karpiem. Młody, kilogramowy
karp, w dzwonkach, panierowany w mace krupczatce i smażony na klarowanym
masełku - to jest to!
|