Data: 2008-10-02 06:59:53
Temat: Re: Por na gęsto
Od: "Misiek" <p...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:gc1q18$per$1@atlantis.news.neostrada.pl...
>
(ciach)
>>
>> Bez problemu do dostania. Szczegolnie mlody porjest wlasnie tej
>> wielkosci.
>> Nie zapominaj ze zapewne odcinasz zielona czesc, stad zostaje niewiele
>> (ja
>> calosc pora wraz z zielona czescia uzywam jedynie do zupy...)
>
> Zielone (nie zewnętrzne) liście można zużyć nawet na surówkę, są bardziej
> wartościowe niż białe części.
>
> P.S. Por jest cebulą, więc smakuje jak cebula...
>
Jak smakuje - wiem doskonale. Czesto robie surowke z pora z konserwowa
kukurydza (mozna tez z zielonym konserwowym groszkiem, lub jedno i drugie).
Do tego majonez i ... koniec :-)
Wtedy sporo czesci zielonej tez dodaje.
|