Data: 2008-10-02 06:32:32
Temat: Re: Por na gęsto
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Misiek" <p...@o...pl> wrote in message
news:gc1peg$o15$1@atlantis.news.neostrada.pl...
>
> Użytkownik "Tristan" <n...@s...pl> napisał w wiadomości
> news:gc1nva$nnh$1@news.onet.pl...
> >W odpowiedzi na pismo z środa 01 październik 2008 23:49
> > (autor Panslavista
> > publikowane na pl.rec.kuchnia,
> > wasz znak: <gc0rdm$ih7$1@atlantis.news.neostrada.pl>):
> >
> >> Opisz potrawę,
> >
> > No po prostu por, ale wielkości szparagów mniej więcej, nieco większy.
No
> > i
> > gotujesz po prostu w wodzie lekko osolonej aż zmięknie i jesz. Pychota.
> > Tylko musisz mieć por co nie jest wielki jak trzcina i smakuje jak
cebula
> > (a takie są pory, jakie znajduję na targowiskach).
> >
> >
>
> Bez problemu do dostania. Szczegolnie mlody porjest wlasnie tej wielkosci.
> Nie zapominaj ze zapewne odcinasz zielona czesc, stad zostaje niewiele (ja
> calosc pora wraz z zielona czescia uzywam jedynie do zupy...)
Zielone (nie zewnętrzne) liście można zużyć nawet na surówkę, są bardziej
wartościowe niż białe części.
P.S. Por jest cebulą, więc smakuje jak cebula...
|