Data: 2008-10-02 06:30:39
Temat: Re: Por na gęsto
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Tristan" <n...@s...pl> wrote in message
news:gc1nva$nnh$1@news.onet.pl...
> W odpowiedzi na pismo z środa 01 październik 2008 23:49
> (autor Panslavista
> publikowane na pl.rec.kuchnia,
> wasz znak: <gc0rdm$ih7$1@atlantis.news.neostrada.pl>):
>
> > Opisz potrawę,
>
> No po prostu por, ale wielkości szparagów mniej więcej, nieco większy. No
i
> gotujesz po prostu w wodzie lekko osolonej aż zmięknie i jesz. Pychota.
> Tylko musisz mieć por co nie jest wielki jak trzcina i smakuje jak cebula
> (a takie są pory, jakie znajduję na targowiskach).
Te pory niczym się nie różnią. Jadłeś mniej wyrośnięte. I teraz z tych
handlowych porów możesz odrzucić liście zewnętrzne (nie wyrzucaj) i ugotować
środek w/g tego przepisu jaki pamiętasz. Możesz ograniczyć się do części
białej - potrawa będzie delikatniejsza. Liście odrzucone wymyj pokrój na
talarki i podziel na porcje - zamroź w zamrażarce - jako gotowy dodatek do
zupy.
|