Data: 2008-10-02 06:22:35
Temat: Re: Por na gęsto
Od: "Misiek" <p...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Tristan" <n...@s...pl> napisał w wiadomości
news:gc1nva$nnh$1@news.onet.pl...
>W odpowiedzi na pismo z środa 01 październik 2008 23:49
> (autor Panslavista
> publikowane na pl.rec.kuchnia,
> wasz znak: <gc0rdm$ih7$1@atlantis.news.neostrada.pl>):
>
>> Opisz potrawę,
>
> No po prostu por, ale wielkości szparagów mniej więcej, nieco większy. No
> i
> gotujesz po prostu w wodzie lekko osolonej aż zmięknie i jesz. Pychota.
> Tylko musisz mieć por co nie jest wielki jak trzcina i smakuje jak cebula
> (a takie są pory, jakie znajduję na targowiskach).
>
>
Bez problemu do dostania. Szczegolnie mlody porjest wlasnie tej wielkosci.
Nie zapominaj ze zapewne odcinasz zielona czesc, stad zostaje niewiele (ja
calosc pora wraz z zielona czescia uzywam jedynie do zupy...)
|