Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Por na gęsto Re: Por na gęsto

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Por na gęsto

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!wsisiz.edu.pl!newsfeed.neostrada.pl!
nemesis.news.neostrada.pl!atlantis.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl!not-for-
mail
From: "Panslavista" <p...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Por na gęsto
Date: Thu, 2 Oct 2008 08:32:32 +0200
Organization: TP - http://www.tp.pl/
Lines: 33
Message-ID: <gc1q18$per$1@atlantis.news.neostrada.pl>
References: <gc0pkc$daf$1@news.onet.pl> <gc0rdm$ih7$1@atlantis.news.neostrada.pl>
<gc1nva$nnh$1@news.onet.pl> <gc1peg$o15$1@atlantis.news.neostrada.pl>
NNTP-Posting-Host: abda232.neoplus.adsl.tpnet.pl
X-Trace: atlantis.news.neostrada.pl 1222929256 26075 83.6.242.232 (2 Oct 2008
06:34:16 GMT)
X-Complaints-To: u...@n...neostrada.pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 2 Oct 2008 06:34:16 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1409
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1409
X-Antivirus: avast! (VPS 081001-0, 2008-10-01), Outbound message
X-Antivirus-Status: Clean
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:315849
Ukryj nagłówki


"Misiek" <p...@o...pl> wrote in message
news:gc1peg$o15$1@atlantis.news.neostrada.pl...
>
> Użytkownik "Tristan" <n...@s...pl> napisał w wiadomości
> news:gc1nva$nnh$1@news.onet.pl...
> >W odpowiedzi na pismo z środa 01 październik 2008 23:49
> > (autor Panslavista
> > publikowane na pl.rec.kuchnia,
> > wasz znak: <gc0rdm$ih7$1@atlantis.news.neostrada.pl>):
> >
> >> Opisz potrawę,
> >
> > No po prostu por, ale wielkości szparagów mniej więcej, nieco większy.
No
> > i
> > gotujesz po prostu w wodzie lekko osolonej aż zmięknie i jesz. Pychota.
> > Tylko musisz mieć por co nie jest wielki jak trzcina i smakuje jak
cebula
> > (a takie są pory, jakie znajduję na targowiskach).
> >
> >
>
> Bez problemu do dostania. Szczegolnie mlody porjest wlasnie tej wielkosci.
> Nie zapominaj ze zapewne odcinasz zielona czesc, stad zostaje niewiele (ja
> calosc pora wraz z zielona czescia uzywam jedynie do zupy...)

Zielone (nie zewnętrzne) liście można zużyć nawet na surówkę, są bardziej
wartościowe niż białe części.

P.S. Por jest cebulą, więc smakuje jak cebula...


 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
02.10 Misiek
02.10 Tristan
02.10 Tristan
02.10 Misiek
02.10 Ikselka
02.10 Tristan
02.10 panta_rei
02.10 Tristan
02.10 panta_rei
02.10 manama
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Jakie znacie działające serwery grup dyskusyjnych?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a