Data: 2015-02-15 14:40:37
Temat: Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?
Od: krys <k...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
XL wrote:
> Dnia Sun, 15 Feb 2015 14:26:11 +0100, krys napisał(a):
>
>> XL wrote:
>>
>>> Dnia Sun, 15 Feb 2015 13:22:27 +0100, Trybun napisał(a):
>>>
>>>> W dniu 2015-02-15 o 06:22, bbjk pisze:
>>>>> W dniu 2015-02-14 o 20:07, Trybun pisze:
>>>>>
>>>>>> A fuj, i co wychowani na takich "specjałach" mogą wiedzieć o
>>>>>> prawdziwym jedzeniu? :-(
>>>>>
>>>>> Dzięki za roześmianie mnie o poranku :)
>>>>
>>>> Mnie to raczej smuci, mamy jedną z najlepszych kuchni w świecie, a
>>>> ciągle jakaś pogoń za egzotyką,.
>>>
>>> Nic dodać, nic ująć - z małym zastrzezeniem: ja tę "pogoń" nazywam
>>> snobowaniem się.
>>
>> I co - snobowałaś się tą bagietką maczaną w oliwie i węgierskimi
>> specjałami?
>
> Korzystalam z miejscowej kuchni. U siebie w domu mam prawdziwe bagietki -
> jem z masłem.
A inni jadąc do Francji, Gruzji, Włoch to się snobują. Zamiast buły z domu
przytargać i nie korzystać z miejscowej kuchni.
--
Pozdrawiam
J.
www.kontestacja.com
|