Data: 2015-02-15 14:47:54
Temat: Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sun, 15 Feb 2015 14:40:37 +0100, krys napisał(a):
> XL wrote:
>
>> Dnia Sun, 15 Feb 2015 14:26:11 +0100, krys napisał(a):
>>
>>> XL wrote:
>>>
>>>> Dnia Sun, 15 Feb 2015 13:22:27 +0100, Trybun napisał(a):
>>>>
>>>>> W dniu 2015-02-15 o 06:22, bbjk pisze:
>>>>>> W dniu 2015-02-14 o 20:07, Trybun pisze:
>>>>>>
>>>>>>> A fuj, i co wychowani na takich "specjałach" mogą wiedzieć o
>>>>>>> prawdziwym jedzeniu? :-(
>>>>>>
>>>>>> Dzięki za roześmianie mnie o poranku :)
>>>>>
>>>>> Mnie to raczej smuci, mamy jedną z najlepszych kuchni w świecie, a
>>>>> ciągle jakaś pogoń za egzotyką,.
>>>>
>>>> Nic dodać, nic ująć - z małym zastrzezeniem: ja tę "pogoń" nazywam
>>>> snobowaniem się.
>>>
>>> I co - snobowałaś się tą bagietką maczaną w oliwie i węgierskimi
>>> specjałami?
>>
>> Korzystalam z miejscowej kuchni. U siebie w domu mam prawdziwe bagietki -
>> jem z masłem.
>
> A inni jadąc do Francji, Gruzji, Włoch to się snobują. Zamiast buły z domu
> przytargać i nie korzystać z miejscowej kuchni.
Snobują się w domu - PO przyjeździe.
|