Data: 2015-02-15 15:18:54
Temat: Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?
Od: "Stefan" <s...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "XL" napisał w wiadomości grup
dyskusyjnych:1pbfmzqhk6ydv$.j94vbcztmcyv$.dlg@40tude
.net...
Dnia Sun, 15 Feb 2015 14:50:53 +0100, krys napisał(a):
> XL wrote:
>
>>> A inni jadąc do Francji, Gruzji, Włoch to się snobują. Zamiast buły z
>>> domu przytargać i nie korzystać z miejscowej kuchni.
>>
>> Snobują się w domu - PO przyjeździe.
>
> Skąd wiesz?
> Coś pisałaś o domowych bagietkach, prapolskim wypieku?
Pisałam o wszelkich innych prapolskich rzeczach. A i rzeczona "bagietka" -
cóż, to tylko kwestia nazwy, nie ma co się tak snobować i zachwycać
francuszczyzną ani włoszczyzną, cudze chwalić, swojego nie znając:
http://tiny.pl/q3c5m
***************************
Ja podeprę solodrągiem (chociaż PT Autorka jakieś długie bułeczki nazywa)
http://tnij.org/mu4o67w
pozdr
Stefan
|