Data: 2009-06-26 20:53:19
Temat: Re: Pryskający tłuszcz z patelni
Od: iwanos <i...@6...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
jadrys pisze:
> q...@g...com pisze:
>> On 26 Cze, 18:45, jadrys <C...@y...com> wrote:
>>
>>> Panslavista pisze:
>>>
>>
>>
>>
>>>>> Na teflonie mozna smazyc bez tluszczu... I w sumie do tego celu teflon
>>>>> zostal "wynaleziony" jako powloka do patelni...
>>>>>
>>>> GWno prawda. Teflony rozkładają się w temperaturze ~600°C, bez
>>>> odprowadzenia
>>>> ciepła np przez parowanie oleju itp. wydzielają składniki trujące
>>>> rakotwórcze. Przeszukaj archiwum kuchni na ten temat...
>>>>
>>> A poza tym - co za smak ma jajko usmażone bez tłuszczu. brrr.
>>>
>> Przez 30 lat na kazde sniadanie zajadalem jajeczniece z blachy bez
>> soli i tluszczu. Po przyjlocie do Europy, kiedy mi podano jajecznice z
>> cebula, oplywajaca tluszczem, bylem bliski zwymiotowania.
>> StaM
>>
>>
>
> To pewnie kwestia przyzwyczajenia.. Mi na przykład nie chcą przejść
> przez gardło nie tylko jaja ale również wszystkie inne potrawy smażone
> bez tłuszczu.
jadłeś kiedyś jajko z gównem ?
|