Data: 2009-06-29 12:25:42
Temat: Re: Pryskający tłuszcz z patelni
Od: jadrys <C...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Misiek pisze:
>
> Użytkownik "jadrys" <C...@y...com> napisał w wiadomości
> news:h25qm2$bn1$1@news.onet.pl...
>> Ikselka pisze:
>>> Dnia Fri, 26 Jun 2009 21:44:41 +0200, jadrys napisał(a):
>>>
>>>
>>>
>>>> To pewnie kwestia przyzwyczajenia.. Mi na przykład nie chcą przejść
>>>> przez gardło nie tylko jaja ale również wszystkie inne potrawy
>>>> smażone bez tłuszczu.
>>>>
>>>
>>> Smażenie to z samej definicji poddawanie produktu działaniu wysokiej
>>> temperatury za pośrednictwem rozgrzanego tłuszczu. Bez tłuszczu to nie
>>> smażenie, lecz prażenie. Prazone jajka? mięso? - kupa smrodu i tyle.
>>> Któżby
>>> toto jadł.
>>>
>>
>> Tys prowda..
>>
>
> Coz.. widocznie nie jedliscie nigdy dobrze "przysmazonych" potraw\...
> wlasnie bez dodatku tluszczu...
> na ten przyklad jak posmazacie bekon, slonine, boczek.. tez dodajecie
> tluszczu? hehehe
Odrobinkę, wtedy nie przywiera do dna patelni.
>
> Jajka sadzone bez tluszczu? hmmm no moze suchawe sa..
Nie tylko "suchawe". Smażone bez tłuszczu mają zupełnie niezjadły smak
(przynajmniej dla mnie).
> fakt, ale juz mieso ma wlasny tluszcz ktory sie wytopi podczas
> smazenia (czy jak wolisz prazenia)...
>
--
Kapitalizm jest chorobą (zarazą) z którą należy walczyć..
Instalując Linuksa na swoim komputerze robisz pierwszy krok w tym kierunku..
|