Data: 2009-06-27 23:33:13
Temat: Re: Pryskający tłuszcz z patelni
Od: iwanos <i...@6...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
jadrys pisze:
> iwanos pisze:
>> jadrys pisze:
>>> q...@g...com pisze:
>>>> On 26 Cze, 18:45, jadrys <C...@y...com> wrote:
>>>>
>>>>> Panslavista pisze:
>>>>>
>>>>
>>>>
>>>>
>>>>>>> Na teflonie mozna smazyc bez tluszczu... I w sumie do tego celu
>>>>>>> teflon
>>>>>>> zostal "wynaleziony" jako powloka do patelni...
>>>>>>>
>>>>>> GWno prawda. Teflony rozkładają się w temperaturze ~600°C, bez
>>>>>> odprowadzenia
>>>>>> ciepła np przez parowanie oleju itp. wydzielają składniki trujące
>>>>>> rakotwórcze. Przeszukaj archiwum kuchni na ten temat...
>>>>>>
>>>>> A poza tym - co za smak ma jajko usmażone bez tłuszczu. brrr.
>>>>>
>>>> Przez 30 lat na kazde sniadanie zajadalem jajeczniece z blachy bez
>>>> soli i tluszczu. Po przyjlocie do Europy, kiedy mi podano jajecznice z
>>>> cebula, oplywajaca tluszczem, bylem bliski zwymiotowania.
>>>> StaM
>>>>
>>>>
>>>
>>> To pewnie kwestia przyzwyczajenia.. Mi na przykład nie chcą przejść
>>> przez gardło nie tylko jaja ale również wszystkie inne potrawy
>>> smażone bez tłuszczu.
>>
>> jadłeś kiedyś jajko z gównem ?
>
> Nie, nigdy, ale może sie dowiem jak smakuje od takiego wykwintnego
> smakosza jak ty.
jak gówno z jajkiem
|