Data: 2009-06-27 19:10:33
Temat: Re: Pryskający tłuszcz z patelni
Od: jadrys <C...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
iwanos pisze:
> jadrys pisze:
>> q...@g...com pisze:
>>> On 26 Cze, 18:45, jadrys <C...@y...com> wrote:
>>>
>>>> Panslavista pisze:
>>>>
>>>
>>>
>>>
>>>>>> Na teflonie mozna smazyc bez tluszczu... I w sumie do tego celu
>>>>>> teflon
>>>>>> zostal "wynaleziony" jako powloka do patelni...
>>>>>>
>>>>> GWno prawda. Teflony rozkładają się w temperaturze ~600°C, bez
>>>>> odprowadzenia
>>>>> ciepła np przez parowanie oleju itp. wydzielają składniki trujące
>>>>> rakotwórcze. Przeszukaj archiwum kuchni na ten temat...
>>>>>
>>>> A poza tym - co za smak ma jajko usmażone bez tłuszczu. brrr.
>>>>
>>> Przez 30 lat na kazde sniadanie zajadalem jajeczniece z blachy bez
>>> soli i tluszczu. Po przyjlocie do Europy, kiedy mi podano jajecznice z
>>> cebula, oplywajaca tluszczem, bylem bliski zwymiotowania.
>>> StaM
>>>
>>>
>>
>> To pewnie kwestia przyzwyczajenia.. Mi na przykład nie chcą przejść
>> przez gardło nie tylko jaja ale również wszystkie inne potrawy
>> smażone bez tłuszczu.
>
> jadłeś kiedyś jajko z gównem ?
Nie, nigdy, ale może sie dowiem jak smakuje od takiego wykwintnego
smakosza jak ty.
--
Kapitalizm jest chorobą (zarazą) z którą należy walczyć..
Instalując Linuksa na swoim komputerze robisz pierwszy krok w tym kierunku..
|