Data: 2009-06-29 07:41:05
Temat: Re: Pryskający tłuszcz z patelni
Od: "Misiek" <p...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "jadrys" <C...@y...com> napisał w wiadomości
news:h25qm2$bn1$1@news.onet.pl...
> Ikselka pisze:
>> Dnia Fri, 26 Jun 2009 21:44:41 +0200, jadrys napisał(a):
>>
>>
>>
>>> To pewnie kwestia przyzwyczajenia.. Mi na przykład nie chcą przejść
>>> przez gardło nie tylko jaja ale również wszystkie inne potrawy smażone
>>> bez tłuszczu.
>>>
>>
>> Smażenie to z samej definicji poddawanie produktu działaniu wysokiej
>> temperatury za pośrednictwem rozgrzanego tłuszczu. Bez tłuszczu to nie
>> smażenie, lecz prażenie. Prazone jajka? mięso? - kupa smrodu i tyle.
>> Któżby
>> toto jadł.
>>
>
> Tys prowda..
>
Coz.. widocznie nie jedliscie nigdy dobrze "przysmazonych" potraw\...
wlasnie bez dodatku tluszczu...
na ten przyklad jak posmazacie bekon, slonine, boczek.. tez dodajecie
tluszczu? hehehe
Jajka sadzone bez tluszczu? hmmm no moze suchawe sa.. fakt, ale juz mieso ma
wlasny tluszcz ktory sie wytopi podczas smazenia (czy jak wolisz
prazenia)...
|