Data: 2003-12-05 09:37:08
Temat: Re: Przechowywanie bigosu
Od: Krystyna Chiger <k...@p...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Monika Zarczuk wrote:
(...)
> Kiedyś słyszałam, że jak nałożę do słoików
> jeszcze ciepły bigos, gorący, to po zamknięciu może on stać w szawce aż do
> otwarcia. Ale gdy otworzyłam był spleśniały. No i teraz nie wiem, czy to
> jakieś nieszczelne pokrywki, czy trzeba było zagotować słoiki....
Bigos gorący nałozyc do wyparzonego słoika. Zakrecic i postawic "na
glowie", żeby zassało. Przy okazji wyjdzie ewentualna nieszczelność
pokrywki.
> W zamrażalce może leżeć długo, ale i tu mam problem. Po pierwsze nie wiem w
> czym najlepiej go mrozić, czy w woreczku, czy w słoiku.
Do mrozenia uzywam pudełek po lodach, ktore niewatpliwie nadają
sie do mrozenia ;-)
Krycha
|